YILDIRAY BAŞ
BİR BAŞARI HİKAYESİ ,YILDIRAY BAŞ
Tarihler 1 Ocak 1969 yılını gösterdiğinde Samsun iline bağlı Terme ilçesi’ nin Altunlu köyün' de çiftçi ağası bir baba ve ev hanimi bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi Yıldıray Baş.
Adını babası Osman Efendi’nin en sevdiği ses sanatçısı olan büyük usta Yıldıray Çınar 'dan aldı. Osman efendi ve Halise hanım 'in beş evladın dan tek erkek olanıydı.
İlkokulu ve liseyi Terme Altunlu köyünde tamamlayan Yıldıray Baş, üniversite yıllarına gelindiğinde İstanbul ‘a taşınmak zorunda kaldı.
Yaşamını idame ettirebilmesi için çalışmalıydı, okumayı her şey den çok istemesine rağmen iş hayatına atıldı.
Tekstil sektöründe çırak olarak çalışmaya başladı Çırak olarak başladığı bu sektörde başarılarını katlayarak devam ettirdi ve 1993 yılında kendi şirketi Ateş Tekstil'i kurdu Bu sektörde artık o bir patrondu ve 60 kişiye iş ve aş imkanı sağlıyordu...
Vatani görevine 8 ay kala babası Osman efendiyi elim bir hastalık sonucu kaybetti…
Artık ailesinin tüm sorumluluğu iyice omuzlarına çokmuş tu, küçük yaşta yaşamın zorluklarına göğüs geren Yıldıray, Şimdi çınar gibi dimdik durmalı ve babasının yokluğunu aratmamalıydı.
Acemi birliğini Malatya, usta birliğini Ağrı’da topçu çavuş olarak tamamlayan Yıldıray Baş köyünü ziyaret ettiği bir yaz ayında Ayşe hanımla tanışarak evlenme karar aldı.1995 yılında evlenen çiftin Asiyenur ve Uğur isimli iki çocukları oldu.
Bir Samsun aşığı olan Yıldıray Baş memleket hasretinden ötürü, 2003 yılında İstanbul’da Samsun Terme Altunlu köyü derneğini kurdu. Kurucu başkan olarak görev yaptığı bu derneğin adını 2004 yılında Zeytinburnu Samsunlular Derneği olarak değiştirdi Amacı memleketinden uzak tüm Samsunluları bir araya getirmekti.Birlikten kuvvet doğacağını biliyordu.
Daha da büyük düşünmeye başladı.
Büyük bir uğraş göstererek 10 kişi ile çıktıkları bu yolda 2 kişi kalmalarına rağmen pes etmeyen Baş ve arkadaşı bugün büyük bir sivil toplum kuruluşu haline gelen, gücünü her geçen gün arttıran ve adını her platformda yüksek bir sesle duyuran
( SADEF )Samsun dernekler federasyonun kurucularından biri oldu ve federasyonunun genel sekreterlik görevini yaptı.…
2006 yılında Samsun ve İstanbul arasında ki mesafeyi azaltarak, Samsun’da ki belediye başkanlarını, önde gelen iş adamlarını, sanatçıları ve İstanbul’da yaşayan Samsunluları ortak bir paydada buluşturmak ve memleketine duyduğu hasret ve görev bilincinde
SAMSUN TV) (KAÇKAR TV)Televizyonlar da “Gurbetten Samsun’a” isimli ,bugün yüz binlere ulaşan programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi.
Kurduğu dernekler ve yaptığı program sonrasında Samsun’ adına yapacakları bitmeyen Yıldıray Baş, 2008 yılında Feshane’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Samsun günleri festivalini hayata geçirdi.
Festival her yıl Samsun’u tanıtmaya ve yüz binlerce Samsunluyu bir araya getirmeyi devam ediyor.
Doğduğu şehre sevdası ve vefası her geçen gün artan Yıldıray Baş, köyünü ve en güzel çocukluk yıllarının geçtiği okulu da unutmadı. 1964 yılında yapılmış olan okulu 2004 kendisininde bizzat çalıştığı bir ekiple restore ettirdi. Okula 3 derslik 2 lojman ve 2 bay ve bayan tuvaleti tadilatını yaptırdı.
Doğduğu şehre olan vefasını hiçbir zaman kaybetmeyen ve Samsun için elinden geleni yapan Yıldıray Baş, Zeydef ( Zeytinburnu dernekler federasyonu )Kurucu Genel başkanlığını,
SAMKON ( Samsun sivil toplum kuruluşları konfederasyonu kurulmasında öncülük etti kurucu genel sekreterliğini yaptı ZEY-SAM-DER ( Zeytinburnu Samsunlularderneği ) Genel başkanlığını.
SADEF (Samsun Dernekler Federasyonu) 2014/2017 genel başkanlığı Aktif.
Kaçkar TV' de 'Gurbetten Samsun'a'' show un Yapımcılık ve Sunuculuğu, Erkasam Çelik kapı ve dekorasyonda şirket sahipliğini yapmaktadır.